çifte düğün nasıl yapılır çifte düğün

Çifte Düğün Nasıl Yapılır?

Anadolu’da yaygın bir uygulama olan çifte düğünün oldukça romantik ve modern bir versiyonunu yaşamak ister miydiniz? O zaman çifte düğün nasıl yapılır, biraz detay verelim…

Çifte Düğün Nedir?

Anadolu kültüründe genellikle erkek çocuklarının düğününü, kız çocuklarının ise çeyizini anne ve babası üstlenmektedir. (Oldukça komik bir Türk filmi olan Düğün Dernek de tam da bu konuya parmak basmaktadır, vaktiniz olursa izlemenizi tavsiye ederiz.) Koşullar ne olursa olsun anne ve babalar için, çocuklarının düğününü yapmak bir gurur meselesidir. Hal böyle olunca yaşları yakın olan erkek kardeşleri, tek bir organizasyon ve çifte düğün ile evlendirmek de geçmiş dönemlerde çok yaygın bir uygulamaydı. Günümüzde de devam eden bu uygulama ise hem geleneksel versiyonu ile hem de daha modern bir şekilde çiftler tarafından tercih edilebiliyor.

Çifte Düğünü Kimler Yapar?

İkizler veya Yaşları Birbirine Yakın Kardeşler

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Nikah İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Çifte düğün ile dünya evine girenlerin pek çoğunun, ikiz kardeşler veya aralarında bir iki yaş farkı bulunan ve nişanlı olan kardeşler olduğunu görüyoruz. Bu kişilerin; düğünlerine davet edeceği akraba ve yakın çevredekilerin zaten hemen hemen aynı kişiler olduğu düşünülürse, tek düğün ile çifte mutluluk yaşamaları çok mantıklı. Çünkü düğün organizasyonu yapmak keyifli olduğu kadar zorlu bir süreç aynı zamanda da.

Kardeş Kadar Yakın Arkadaşlar

Birbirlerine erkek kardeş ya da kız kardeş kadar yakın olan ve eş zamanlı olarak nişanlanan kişiler için de çifte düğün yapmak iyi bir seçenek. Burada önemli olan, herkesin çifte düğün yapmak için hevesli olması. Yani damat adaylarımızın da gelin adaylarımızın da bunu gönülden istemesi önemli bir koşul. Her ne kadar çifte düğün kulağa oldukça eğlenceli ve keyifli gelse de düğün gününüz sizin en özel gününüz. Düğün alanındaki tek gelin siz olmak isteyebilirsiniz ki bu en doğal hakkınız.

Çifte Düğünün Avantajları Nelerdir?

Çifte düğünün düğün yapacak kişiler için pek çok avantajlar barındırdığını belirtebiliriz. Tabi ki bu avantajların hemen hemen hepsi maddi sebepler içeriyor. Gelelim çifte düğün yaparak elde edebileceğiniz kazanımlara…

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Düğünden Sonra Kızlık Soyadını Kullanmak

Hayalinizdeki Düğün Mekanını Kullanabilirsiniz

Düğün planlamalarınızı yapmaya başladıysanız, atacağınız her adım için bütçe ayırmanız gerektiğini fark etmişsinizdir. Düğün harcamalarındaki en önemli ve en büyük harcama kalemi ise genellikle düğün mekanına ödenecek meblağ olmaktadır. Çifte düğün yapmayı planlıyorsanız ise size iyi bir haberimiz var: Düğün mekanı için ayıracağınız bütçe; ödemeniz gereken tutarın yarısı! Bir diğer iyi haber ise bütçenizi aşacağı için seçeneklere dahil edemediğiniz bir mekanda masrafları karşı tarafla paylaşarak hayal ettiğiniz düğünü yapabilirsiniz…

Harikulade Bir Balayı

Düğün bütçesi planlanırken eğer sınırsız bir bütçeye sahip değilseniz muhakkak feragat etmeniz gerekenler oluyor ki bu genellikle balayı tatili olabiliyor… Düğün masraflarını yarı yarıya paylaşacağınız bir çift ile dünya evine girmenin en önemli avantajı ise; düğün sonrasında yaşayacağınız balayınızı daha rahat planlayabilecek olmanız. Kalan bütçeniz ile dünyanın herhangi bir yerinde muhteşem bir balayı tatili yapabilirsiniz. Mesela Maldivler… Neden olmasın?

Daha Az Düğün Stresi

Tüm süreci sizin kontrol etmeniz gerektiğini düşündüğünüzde düğün stresinizin epeyce katlanacağını belirtebiliriz. Düğün mekanını ve düğün hazırlıkları sürecini paylaşabileceğiniz birileri olsa peki? Elbette ki düğün stresiniz çok daha az olacaktır. Sahneyi başkaları ile paylaşmak çekingen gelin adaylarımız için oldukça rahatlatıcı bile olabilir.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Doğru Düğün Mekanı Seçimi - Nasıl Olmalı?

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

  • biz aslında çifte düğünle masrafları düşürmek için düşünüyoruz, nasıl olur bilmiyoruz ama, özel anımızı da ne kadar tanıdık da olsa başkalarıyla paylaşmak pek içimize sinmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir