Bu ilginç okuma odası iç tasarım fikirleri ile evde dingin bir okuma odasına sahip olmak artık mümkün
Eviniz, rahatladığınız ve en sevdiğiniz aktiviteleri en rahat şekilde yaptığınız yerdir. Yaşam tarzınıza göre uyarlanmış bir yerdir. Yani ister tiyatro salonu gibi bir TV odası ister kütüphane gibi sessiz bir köşe olsun, eviniz size benzer. Bu nedenle eviniz, hayatınızı kolaylaştıracak her ayrıntıyla tasarlanmalıdır. Evinizin iç mekanlarının yaşam tarzınızı kolaylaştırmasının birkaç yolu vardır. Bu yollardan biri, belirli faaliyetlere ayrılmış alanlar, köşeler ve kuytular yaratmaktır. Çok az kişi okuma odası tasarımını düşünür.
Bu nedenle, ortak ev alanlarını okuma odalarına dönüştürmek için bazı iç tasarım hack’lerimiz var. Pencere kenarı koltuklu okuma odası tasarımından çatı katı okuma odası iç tasarımına kadar, evinizdeki sıradan alanları dönüştürerek bir okuma odasının nasıl tasarlanacağına dair bazı ilginç ve yerden tasarruf sağlayan ipuçları.
İçindekiler
- 1 1. Balkonda Okuma Odası Tasarımı
- 2 2. Tavan Arası İçin Okuma Odası İç Tasarımı!
- 3 3. Sofistike ve Modern Bir Okuma Odası Tasarımı
- 4 4. Yatak Odası Kurulumu ile Şevkli Okuma Odası Tasarım Fikirleri
- 5 5. Oturma Odasında Küçük Bir Okuma Odası Tasarımı
- 6 6. Merdivenlere Yakın Bir Kütüphane Okuma Odası Tasarımı
- 7 7. Yatak Odasında Bir Ev Okuma Odası Tasarımı
- 8 8. Rustik Bir Okuma Odası İç Tasarımı
1. Balkonda Okuma Odası Tasarımı
Ortak balkon alanınızı bu tasarımla bir okuma odasına dönüştürebilirsiniz. Kapalı bir düzeneğe sahip bir balkon, okuma odası iç tasarımı için en ideal olanıdır. Okuma odası, açık raf için uygun olmayan kırılgan kopyaları saklamak için altında saklama çekmeceleri bulunan modüler bir kitaplığa sahiptir. Kitaplık, uzanmak ve okumak için mükemmel olan ekli bir bank ile uzun bir rafa sahiptir. Ayrıca romanlarınızla rahatlamak için bir bambu salıncak da alabilirsiniz. Okuma odası, mekanda canlı bir hava yaratan sarı vurgulu bir duvara sahiptir. Ayrıca kafein molaları için duvara monte edilen katlanır bir sehpa da var. Bu okuma odası tasarımı, geniş pencereli balkon alanları için idealdir.
2. Tavan Arası İçin Okuma Odası İç Tasarımı!
Eğer bir çatı katınız varsa, bu alanı değerlendirmenin en iyi yolu, onu bunun gibi yaratıcı bir okuma odası tasarımına dönüştürmektir. Tavan aralarının çoğunda büyük pencereler vardır – okumak için son derece harikadır. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey, tüm kitaplarınızı saklamak için modüler bir kitaplık ve oturabileceğiniz, uzanabileceğiniz ve kitaplarınızın sayfalarını çevirebileceğiniz bir bank veya yatak ve işte, kendinize güzel bir okuma odası iç tasarımı elde ettiniz! Tavan arasının okuma odaları için harika olmasının bir başka nedeni de az hareket olan, trafiğin az olduğu alanlar olmasıdır. Böylece kitap okumalarınız için ihtiyacınız olan tüm sessizliği elde edersiniz.
3. Sofistike ve Modern Bir Okuma Odası Tasarımı
Sofistike bir hava yaratmak için her şeyin mükemmel bir şekilde eşleştirildiği sessiz ve sakin bir okuma köşesini tercih eden kitapseverlerden misiniz? O halde bu ev okuma odası tasarımı tam size göre! Oda, mat gri duvar rengi ve klasik duvar pervaz tasarımlarıyla zarif bir iç düzene sahip. Zemin, sıcak bir ambiyans yaratan ahşap lamine kaplamaya sahip. Odada, uzun saatler boyunca kitap okumak için ideal olan iki adet rahat, kulpsuz döşemeli sandalye bulunmaktadır. Yakındaki bir pencere odanın ortamını aydınlık ve ferah tutuyor. Sandalyelerin yanına yerleştirilen sade beyaz ahşap kitaplık, kitabınızı kolayca seçmenizi ve diğer kitap koleksiyonlarınızı sergilemenizi sağlar. Bu okuma odası tasarımı, klasik bir iç temaya sahip geniş evler için idealdir.
4. Yatak Odası Kurulumu ile Şevkli Okuma Odası Tasarım Fikirleri
Bu, yatak odası düzenine sahip bir okuma odası tasarımıdır. Oda, farklı canlı renklere sahip çok canlı ve genç bir ambiyansa sahip. Okuma odasında, okuma seansları için ideal olan pencere kenarı oturma düzeninin hemen yanında duvara monte edilmiş bir çalışma masası bulunuyor. Pencerenin yanında, kitaplarınızı okurken oturabileceğiniz, uzanabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz, altında saklama alanı bulunan alçak bir bank bulunmaktadır. Odada ayrıca depolu bir yatak bulunmaktadır, böylece bu okuma odası tasarımını tek kişilik yatak odanızda kolayca oluşturabilirsiniz. Okuma odasında ayrıca kitaplarınızı, notlarınızı vb. yerleştirebileceğiniz bazı altıgen duvara monte raf tasarımları vardır. Bu neşeli okuma odası tasarımı genç öğrenciler için mükemmeldir.
5. Oturma Odasında Küçük Bir Okuma Odası Tasarımı
Bu küçük okuma odası tasarımı, okuma köşesi kurabilecekleri geniş yaşam alanlarına sahip insanlar için harika. Gördüğünüz gibi oda, krem rengi şeması ve kırık beyaz mobilyalarıyla oldukça sıcak bir ambiyansa sahip. Ahşap döşeme odanın sıcak havasını vurguluyor. Oturma odasındaki oturma alanının hemen yanında, rahat bir berjer koltuk ve uzun, şık bir kitaplık ile okuma köşenizi oluşturabilirsiniz. Kavisli ayaklara sahip orta yüzyıl tarzı uzun bir sehpa ve kitaplığın kavisli üst kısmı ile oda vintage bir havaya bürünüyor. Böyle bir vintage tarzı okuma köşesini, minimal mobilyalarla sıradan bir yaşam alanında kurabilirsiniz.
6. Merdivenlere Yakın Bir Kütüphane Okuma Odası Tasarımı
Bu, açık bir yaşam alanındaki başka bir okuma odası tasarımıdır. Kütüphane okuma odası tasarımı veya okuma köşesi, alt kısmında kulpsuz çekmece dolapları bulunan uzun, beyaz laminat bir kitaplığa sahiptir. Okuma alanı, oturup dinlenebileceğiniz ve kitaplarınızı okuyabileceğiniz geniş ve yüksek bir koltukla döşenmiştir. Okuma alanı, mekanın geri kalanı aydınlatılmadığında bile kitabınıza odaklanmanıza yardımcı olabilecek sıcak bir zemin lambasına sahiptir. Doğal bir hava yaratmak için okuma koltuğunun yanına bazı iç mekan bitkileri yerleştirebilirsiniz.
7. Yatak Odasında Bir Ev Okuma Odası Tasarımı
Yatak odaları okuma köşenizi kurmak için en iyi yerdir. Çünkü yatak odaları genellikle evin en sessiz yerleridir. Bu nedenle, yatak odası ile birlikte rahatlatıcı bir okuma odası tasarımına sahip olabilirsiniz. Bu okuma odası tasarımı, daha az alana sahip küçük evler için de idealdir. Yatak odasını sadece modüler bir gardırop, dağınıklığı önlemek için depolama alanı olan normal bir yatak gibi en temel mobilyalarla minimal tutabilir ve ardından okumak için bir pencere bölmesine sahip olabilirsiniz. Buradaki okuma odası, odanın penceresi etrafında tasarlanmış güzel bir ahşap kaplama dolaba sahiptir. Ahşap çerçeve, evde okuma seansları için olağanüstü, rahat bir pencere bölmesi oturma düzeni yaratıyor.
8. Rustik Bir Okuma Odası İç Tasarımı
Bu rustik okuma odası iç tasarımı, doğal bir çekicilik getiren güzel bir kırmızı tuğla kaplama duvar tasarımına sahiptir. Ardından, okuma odasını sakin ve huzurlu tutan beton kaplama döşeme tasarımı var. Tuğla kaplama duvarın yanında, odanın doğal estetiğini vurgulayan koyu yeşil bir duvar tasarımı var. Bu okuma odası tasarımı, odanın rustik tasarım temasını vurgulayan ilginç bir metalik kitaplık ve vitrin içeriyor. Masif ahşap bir koltuk ve uzun bir orta sehpa ekledik. Evinizin hareketin az olduğu herhangi bir köşesinde böyle bir okuma odası tasarımı oluşturabilirsiniz.
Bunlar, sıradan ev alanlarını güzel okuma odalarına dönüştürmek için favori okuma odası iç tasarım fikirlerimizden bazıları. Bunları deneyin ve evinizde kendinize özel bir okuma alanı yaratın çünkü bunu hak ediyorsunuz! Daha fazla iç tasarım hilesi için diğer blog yazılarımıza göz atmayı unutmayın.