Yabancı Uyruklu Biriyle Evlilik

Dünyanın en güzel aşk kokan şehirlerinden birinde, hayatınızın aşkına sonsuza kadar evet demek sizin de hayaliniz mi? Cevabınız evet ise bu yazımız ilginizi çekebilir. Romantik hayaller dışında; düğün hazırlıklarının sıkıntılı ve stresli sürecini yaşamamak, gelenekler ve adetler dolayısı ile dolambaçlı yollara sapmaya gerek kalmadan; hedefe giden yolu kestirmeden yaşamak isteyenler için de yurt dışında evlilik iyi bir alternatiftir. Gelin ve damadın her ikisinin de Türk Vatandaşı olması durumunda Türk Konsolosluklarında nikahınızı kıydırabileceğinizden daha önce bahsetmiştik bu konuda detaylı bilgilere ulaşmak isterseniz Yurtdışında Evlilik İçin Bilmeniz Gerekenler yazımızı okuyabilirsiniz. Konsolosluklar dışında evlenmek isteyen Türk Vatandaşları ile gelin veya damattan birinin yabancı uyruklu ya da çifte vatandaş olması halinde evlilik işlemleri nasıl yürütülmeli, yapılan evliliğin Türkiye’de de geçerli sayılması için hangi adımlar atılmalı? bu soruların cevabını detayları ile ele alalım.

Türk Vatandaşı Olup Yabancı Merciler Huzurunda Evlenmek İstiyorsanız

Konsolosluklarda nikah töreni yaptırmanın dışında, hayaliniz olan bir şehirde düğün yapmayı planlıyorsanız bunun için ilgili ülkenin evlilik için resmi prosedürlerini araştırmanız gerekmektedir. Özellikle evlilik turizmi yapan, dünyanın dört bir yanından gelen gelin ve damat adaylarına unutamayacakları anlar yaşatan yerler arasında Seyşeller, Bali, Madagaskar, Las Vegas, Bahamalar, Karibikler, Mauritius bulunuyor. Bu şehirlerden birinde rüya gibi bir düğün yaşayabilirsiniz. Ayrıca romantik aşk şehirleri; Paris, Venedik, Roma, New York, Bangkok da yurt dışında evlenmek isteyen çiftler için popüler destinasyonlar arasında yer alıyor.

Yabancı merciler huzurunda evlenmek için hangi belgelerin gerekli olduğuna gelecek olursak; kimlik belgesi, pasaport ve apostilli evlenme ehliyet belgesi genel olarak istenen belgelerdir. Bunların dışında hazırlamanız gereken belgeleri ise evlenmek istediğiniz ülkenin kuralları belirlemektedir. Yurt dışında nikah maliyeti ise tercih edeceğiniz ülkeye göre farklılıklar gösterse de; Türkiye’de yapacağınız düğün töreni için ayırmanız gereken bütçenin daha da altındaki rakamlar ile yurt dışında evlenebileceğinizi söyleyebiliriz.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Evlilik Başvurusu Hakkında Bazı Bilgiler
Yurtdışı Yabancı Uyruklu Evlilik
Yurtdışı Yabancı Uyruklu Evlilik

Çiftlerden Birinin Yabancı Uyruklu veya Çifte Vatandaş Olması Durumunda Yurt Dışında Evlilik Nasıl Yapılır?

Konsolosluklarda nikah işlemlerinin yapılabilmesi için gelin ve damat adayının Türk Vatandaşı olması gerekmektedir. Evlenecek çiftlerden birinin yabancı uyruklu olması veya çifte vatandaşlığının bulunması durumunda konsolosun nikah kıyma yetkisi bulunmamaktadır. Bu durumda nikah işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız hemen açıklayalım.

Evlenmek istediğiniz ülkenin resmi nüfus müdürlüklerine giderek nikah işlemleri için başvuruda bulunmalısınız. Yabancı uyruklu biri ile evlenmek için gerekli belgeler ise; evlilik beyannamesi, apostilli evlenme ehliyet belgesi ve uluslararası doğum belgesi, 4 adet vesikalık fotoğraf, sağlık raporu, ikametgâh belgesi ile tasdikli pasaport ve vatandaşlık belgesidir. Bu belgeler dışında ülkelerin farklı belge talepleri olabilir. Yurt dışında evlendikten sonra, evliliğinizin tescil edilmesi işlemlerini de yaptırmayı ihmal etmemelisiniz.

Evlilik Tescili Nasıl Yapılır?

Konsolosluklarda evlenen çiftlerimizin nikah işlemlerine dair bilgilendirme sizin herhangi bir başvuru yapmanıza gerek kalmadan Türkiye’deki bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne yapılmaktadır. Ancak yabancı merciler huzurunda evlendiyseniz ya da yabancı uyruklu biri ile evlilik yaptıysanız; evliliğinizin Türkiye’deki nüfus müdürlüklerince tanınması için evlilik tescili başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bunun için bulunduğunuz yere en yakın Türk Konsolosluğuna giderek evlilik tescili istediğinize dair form dilekçeyi doldurup imzalamalısınız. Evlilik belgenizin aslı, sizin ve eşinizin kimliğinin aslı ve fotokopileri, yabancı uyruklu kişinin doğum belgesi de evlilik tescili başvurusu yapmak için yanınızda bulunması gereken evraklar arasında yer alıyor. Yapılan evliliğin Türk makamlarca kabul görmesi adına evlilik tescil işleminin bir ay içerisinde yapılması gerektiğini de belirtmeden geçmeyelim.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Düğün Sabahı

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir