Uzmanlar 2024 Yılı İçin En Popüler Düğün Tarihlerinin Bunlar Olduğunu Söylüyor

Nihai soruya “evet” dedikten sonra, düğün tarihini belirlemek, düğün planlama yolculuğunuz sırasında vereceğiniz ilk kararlardan biridir. Bu büyük bir karardır: Seçtiğiniz gün, yıllarca hatırlayacağınız bir tarih olmasının yanı sıra, hangi satıcıları işe alabileceğiniz ve büyük gün için seçtiğiniz renk paleti de dahil olmak üzere planlama sürecinin geri kalanını etkiler. Hayalinizdeki mekanın uygunluğu veya ilişkinizdeki anlamlı tarihler gibi tarih seçiminizi etkileyebilecek birçok farklı faktör vardır, ancak noktalı çizgiyi imzalamadan önce seçeneklerinizi tartmanız önemlidir.

Mayıs ve Ekim ayları arasındaki Cumartesi günlerinin (“düğün sezonu” olarak da bilinir) en çok rağbet gören günler olduğu bilinen bir gerçek olsa da, 2024 yılı için çok sayıda başka popüler düğün tarihi de var. En çok rekabetin hangi günlerde yaşanacağını anlamak için iki uzman düğün planlamacısından önümüzdeki yılın en popüler düğün tarihlerine ilişkin tahminlerini paylaşmalarını istedik.

Uzmanlarla Tanışın

  • Laurie Arons, 1994 yılında San Francisco’da kurulan ve tam hizmet veren bir düğün ve etkinlik planlama şirketi olan Laurie Arons Special Events’in kurucusudur.
  • Mala Bakshi, New York, Miami ve Newport Beach’te ofisleri bulunan ancak dünya çapında etkinlikler düzenleyen bir düğün ve etkinlik planlama firması olan Events by Mala’nın CEO’sudur. Kendisinin 12 yıllık planlama deneyimi var.

Burada, 2024 için en popüler düğün tarihlerinin yanı sıra uzmanlarımızın kaçınmak isteyebileceğinizi söylediği bir avuç günü paylaşıyoruz.

2024’ün En Popüler Düğün Tarihleri

Uzmanlara göre, uzun hafta sonlarından astrolojik esintili günlere kadar, işte 2024 düğünü için düşünülmesi gereken en popüler tarihlerden bazıları.

Tekrar Eden Sayıların Olduğu Günler

Nümerolojiye göre, tekrar eden sayılar (veya melek sayıları) evrenden önemli bir mesaj iletir. Bir desen veya rakam dizisi içeren bir tarihte düğüm atmak da uğurlu kabul edilir. Evliliklerini iyi şans vaadiyle kutsamak için, 2024’te düğün planlayan birçok çift – özellikle de ruhani olanlar – tekrar eden sayılara sahip düğün tarihlerine akın edeceklerdir.

Her ne kadar 2024’te bir dizilim sergileyen birçok tarih olsa da, bu yıl en gözde seçimlerden bazıları 2/24/24 ve 8/24/24 (Laurie Arons Special Events’ten planlamacı Laurie Arons’ın bizimle paylaştığı) olacak çünkü her ikisi de Cumartesi gününe denk geliyor. Bu iki gün de bir ilişkide önemli nitelikler olan denge, istikrar, sabır ve kararlılığı sembolize eden 2424 melek numarasını içeriyor. Ayrıca, 8/24/24’teki sekiz rakamı otorite, güven, güç ve bilgelik anlamına gelir ki bunlar da birlikteliğinizde hoş karşılanacak diğer özelliklerdir.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Damadın Ailesi Geleneksel Olarak Düğünün Hangi Kısımlarını Öder?

Üç Günlük Hafta Sonları

Melek sayılarına ek olarak, uzun hafta sonları 2024 yılında evlenecek çiftler için uygun bir seçenek olacaktır. Birden fazla gün sürecek etkinliklerle bir destinasyon düğünü düzenliyorsanız, hafta sonu tatilleri arkadaşlarınıza ve ailenize bölgeye gidip gelmek için daha fazla zaman ve kendilerini bölgeye kaptırma olanağı sağlar. Eğer düğününüz yerel bir yerde gerçekleşecekse, konuklarınız gevşemek ve gelecek haftaya hazırlanmak için fazladan bir günlerinin olduğunu bilerek kutlamaya daha fazla katılacaklardır. Events by Mala’dan planlamacı Mala Bakshi, her iki senaryoda da sevdiklerinizin programlarında daha fazla müsaitlik olacağı için daha fazla kişinin katılabileceğini açıklıyor.

Bakshi’ye göre 2024 yılında Anma Günü ve İşçi Bayramı, büyük gününüz için rezervasyon yaptırabileceğiniz en rekabetçi tatil hafta sonları olacak. Ekstra güne ek olarak, bu tatillerin tümü, yılın “evet” demek için en yaygın zamanlarından biri olan yaz aylarında gerçekleşiyor. Bu üç günlük hafta sonlarında Cumartesi günleri en popüler seçim olacaktır çünkü konuklar, özellikle de kurumsal işlerde çalışıyorlarsa, Pazar veya Pazartesi günü dinlenebileceklerdir. Diğer birçok çift bu hafta sonları için yarışacağından, tarihinizi çok önceden güvence altına aldığınızdan emin olun. Cumartesi günü müsait değilse, maliyetleri düşürmek istiyorsanız veya konuklarınızın çoğu konaklama veya turizm sektöründe çalışıyorsa (bu durumda Cumartesi günü işten izin almaları gerekecektir), o zaman suarenizi Cuma veya Pazar günü rezerve etmeyi düşünün.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Nancy Meyers Filminden Çıkma Bir Düğün Nasıl Planlanır?

Astrolojik Tarihler

Astrolojiyle ilgilenenler bu yıl kutlamaları için zodyaktaki şanslı tarihlere yönelecek. Astrolojik tahminlere göre, 21 Haziran 2024’teki yaz gündönümü, yıldızların, ayın, güneşin ve gezegenlerin konumu nedeniyle yemin etmek için en popüler gün olacak. Bu tarihte Güneş romantik bir burç olan Yengeç’te olacak ve Oğlak burcunda bir dolunay yaşanacak (dolunaylar uğurlu tarihlerdir ve Oğlak mevsimi uzun ömürlülük, dayanıklılık ve kararlılıkla ilişkilendirilir). Ayrıca, iletişim gezegeni Merkür ve aşk gezegeni Venüs Yengeç burcunda olacak. Tüm gezegenler aynı zamanda bereket ve bolluk dolu bir yaşama işaret edecek şekilde dik duracak.

2024’te astrolojiden ilham alan diğer bazı tarihler ise 10 Mart ve 6 Haziran. Her ikisi de zodyakta şanslı kabul edilen yeni aylardır. İlki yılda bir kez gerçekleşen Balık burcu yeni ayıdır, bu da onu nadir bir olay haline getirir. Her bir gezegen o gün doğrudan ilerleyeceği için, 10 Mart nikahınızın plana göre ilerleyeceğini garanti eder. İkincisi, yeni bir başlangıcı simgeleyen İkizler burcundaki yeni aydır. O gün iletişim gezegeni Merkür, aşk gezegeni Venüs ve bolluk gezegeni Jüpiter’in hepsi İkizler burcunda olacak, yani her şey senkronize olacak.

A ceremony setup with a stone fireplace, a greenery wreath, and two Christmas trees for the altarA ceremony setup with a stone fireplace, a greenery wreath, and two Christmas trees for the altar

Fotoğraf: James x Schulze

2024’te Kaçınılması Gereken Düğün Tarihleri

Yukarıdaki tarihler 2024 için en popüler tarihlerden bazıları olacak olsa da, sınırların dışında olması gereken birkaç gün var. 2024’teki nikahınız için hangilerinden kaçınmanız gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Büyük Tatiller

Arons’a göre, ulusal olarak tanınan tatiller (Dört Temmuz, Şükran Günü ve Noel gibi) düğün için en iyi seçenekler değildir. Konuklarınızın çoğunun yılın bu özel zamanlarında aileleriyle birlikte yıllık gelenekleri olduğundan, Arons arkadaşlarınızı düğününüz ve aileleri arasında seçim yapmaya zorlayacağınızı açıklıyor. Bu karar sadece onları zor durumda bırakmakla kalmaz, aynı zamanda bazı konuklarınızın katılmayacağı anlamına gelir ki bu da etkinliğinizin genel havasını etkileyebilir. Uzak bir yerde “evet” diyorsanız veya konuklarınızın çoğu şehir dışından geliyorsa, yılın en yoğun ve en pahalı zamanlarında seyahat etmelerini istemek de onlar için bir rahatsızlıktır. Düğünü önemli bir tatil sırasında yapmak da aynı şekilde sizin için fiyatı artıracaktır. Tedarikçilerinizin çoğu bu günlerde çalışmak istemeyeceğinden, daha yüksek bir ücret talep edebilirler.

Büyük gününüz için kaçınmak isteyebileceğiniz diğer bazı tatiller Sevgililer Günü, Paskalya, Anneler Günü ve Babalar Günü’dür. Konuklarınızın çoğunun bu küçük kutlamalar sırasında başka planları olacaktır, bu nedenle düğününüzü bu günlerden herhangi birinde yapmanız onları katılıp katılmama konusunda zor bir karar vermeye zorlayacaktır. Ayrıca, Sevgililer Günü ve Anneler Günü civarında çiçekler daha pahalı olma eğilimindedir, bu da toplam faturanızı artıracaktır.

13. Cuma

Bakshi’ye göre, batıl inançları olan çiftler için 13. Cuma kaçınmak isteyecekleri bir diğer gündür. Batı batıl inancında bu gün şanssız bir gün olarak kabul edilir ve bu nedenle evliliğinizi başlatmak için en iyi tarih değildir. 2024 yılında ayın 13’ünün Cuma gününe denk geldiği iki olay var: 13 Eylül ve 13 Aralık. Cuma düğünleri Cumartesi düğünleri kadar popüler olmadığından, bu durum çoğu çift için bir sorun teşkil etmeyecektir. Ancak hafta içi bir düğün yapmayı düşünüyorsanız, kötü şansın ilişkinize ve ilişkinize potansiyel olarak zarar vermesini önlemek için bu iki tarihten uzak durun.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir