Nişan Yapmak Ne Kadara Mal Olur?

Nişan yapmaya karar verdiğinizde cevaplamanız gereken birkaç soru var. Nişanı evde mi farklı bir yerde mi yapmayı planlıyorsunuz? Nişanınıza kimleri davet etmeyi planlıyorsunuz? Nişanınız için hangi hazırlık aşamaları gerekiyor ve nişan için ne kadar bütçe ayırmalısınız? Nişanınızı evde yapmak istediğinizde veya bir mekânda yapmak istediğinizde nişan yapmak ne kadara mal olur? detayları ile anlatalım.

Evde Nişan Yapmak İçin Ayırmanız Gereken Bütçe

Öncelikle nişan yapmak kime aittir? sorusunun cevabı ile başlayalım. Geleneksel olarak bir söz vardır nişanı kız tarafı yapar. Buradan da anlaşılacağı üzere nişan masrafları kız tarafında aittir. Düğün hazırlıkları aşamasında kız tarafının yapması gerekenleri detaylıca öğrenmek isterseniz Kız Tarafının Yapması Gereken Düğün Hazırlıkları na göz atabilirsiniz. Ayrıca evde nişan hazırlıkları sürecinde size yardımcı olabilecek. Evde Nişan Organizasyonu Nasıl Yapılır? yazımızı da okuyabilirsiniz. Gelelim evde nişan organizasyonu yaparken hangi masraf kalemlerinin oluşacağına! 🙂

  • Nişan Masası Süslemesi: Nişan masası süslemesi için tarzınıza hitap eden bir tercihte bulunabilirsiniz. Bunun için klasik modellerin yanı sıra modern olanlar ve çiçekli modeller alternatifleriniz arasında yer alıyor. Masa süsleme setinin içerisinde genel olarak; jardinyer, şamdan, vazo, nişan tepsisi, arka fon süslemesi yer alıyor. Bu setlerin fiyatları ise ortalama 300 TL’den başlayıp 1000 TL’ye kadar gidebiliyor.
  • Nişan Pastası: Nişan pastası nişan konseptinize ve masa süslemelerinize uygun olarak özel üretim olabilir. Ayrıca hazır alabileceğiniz nişan pastası seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Kişi sayısına göre değişmekle birlikte 20 kişilik nişan pastası fiyatlarının ortalama 400 TL civarında olduğunu belirtebiliriz.
  • İkramlıklar: Nişan töreninde davetlilere sunacağınız ikramlıklarınızı evde kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi catering hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Bunun için şehrinizdeki catering firmalarından teklif isteyebilirsiniz. Küçük bir organizasyon için ev yemekleri yapan bir firma ile anlaşmak isterseniz; bir tepsi börek için 50 TL, 1 kg zeytinyağlı sarma için 50 TL gibi bir ücret ödeyebilirsiniz.
  • Nişan Kıyafeti: Nişan kıyafetini geleneksel olarak damat tarafı almaktadır. Eğer kıyafetinizi kendiniz almak istiyorsanız, evde yapacağınız nişan törenine şık ve sade bir elbise için ortalama 500 TL gibi bir bütçe ayırmalısınız.
  • Nişan Yüzüğü: Nişan yüzüğü geleneksel olarak karşılıklı olarak alınmaktadır. Yani damadın takacağını kız evi, gelinin takacağını ise damat tarafı almaktadır. Nişan yüzüklerinin çifti ise ortalama 1500 TL civarındadır.
İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Veganlar için hayat kurtarıcı haftalık vegan menü örneği

 

Salonda Nişan Töreni Kaça Mal Olur?

Ortalama 200 kişilik bir salonda nişan organizasyonu için ayırmanız gereken bütçe ne kadardır detayları ile konuşalım.

  • Nişan Mekânı Kiralama Ücreti: Nişan mekanınızı kiralamak için ödeyeceğiniz ücret elbette bulunduğunuz şehre göre değişecektir. Net bilgi için bulunduğunuz şehirdeki salonlardan, davetli sayısına göre teklif isteyebilirsiniz. Büyük şehirlerde 200 kişinin davetli olacağı bir nişan töreni için mekâna ödemeniz gereken tutarın ortalama 10 bin TL civarında olduğunu belirtebiliriz.
  • Nişan Organizasyonu: Nişanınızı organize edecek firma için ayırmanız gereken bütçe ise ortalama 3000 TL civarındadır. Nişan mekanının dekorasyonu, nişan masasının süslenmesi gibi süreçler organizasyon firmalarınca yönetilmektedir.
    Nişan Pastası: Davetlilerinize sunacağınız ve bir seremoni ile keseceğiniz nişan pastanızın ortalama fiyatı 1500 TL civarında olacaktır. Özel yapım ve farklı isteklerin olması halinde bu fiyatın daha da yükseleceğini belirtebiliriz.
  • Catering Hizmeti: Misafirlerinize sunacağınız ikramlıklara göre bulunduğunuz şehirdeki catering firmalarından teklif alabilirsiniz. Kokteyl tarzı menü için catering firmalarına ortalama 1500 TL ödemeniz gerekmektedir.
  • Nişan Elbisesi: Salonda yapılacak nişan töreni için seçeceğiniz kıyafetinizin konsepte uygun olarak gösterişli bir model olmasını tercih edebilirsiniz. Bununla ilgili detayları öğrenmek için ise Doğru Nişanlık Seçimi Nasıl Yapılır yazımız size ipucu verebilir. Nişanlığınız geleneksel olarak damat evi tarafından alınmaktadır. Salonda giyeceğiniz nişanlığınız için ödemeniz gereken tutar ise minimum 500 TL civarındadır. Eteği kabarık nişanlık modelleri için ise ortalama 1000-1500 TL ödemelisiniz.
  • Nişan Saçı ve Makyajı: Nişan gününüz için kuaförünüzden en az bir hafta önce randevu almayı ihmal etmemelisiniz. Elbiseniz ve yüz şeklinizle uyumlu bir nişan saçı ve makyajının size ortalama 300 TL’ye mal olacağını belirtebiliriz.
  • Nişan Yüzüğü: Nişan yüzüklerinin fiyatları çok geniş aralıklarda değişmektedir. Klasik alyansları baz alarak bir fiyat vermemiz gerekirse ortalama 1500 TL’ye bir çift nişan yüzüğü alabilirsiniz.
İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Core bölgesini güçlendirmek için 5, 10 ve 15 dakikalık egzersiz videoları

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

  • Nişan yapmak genelde o kadar pahalı olmuyor fakat düğün yapmak çok pahalıya patlıyor özellikle erkek tarafı için

  • Nişan yapma maliyeti bence cagiracaginiz kişiye göre oldukça degiskenlik gösterir. Aile arasında yapmayı tercih ederseniz çok daha uyguna mal olur.

  • Eskiden makul olsa da şimdiki ekonomi ile maalesef nişan da düğün de yüksek fiyatlara mal olabiliyor…

  • nişanıma yaklaşık 1 yıl kadar olmasına var ancak hala daha nereye ne kadar gidecek nerde ne yapacagım bile bilmiyorum buradaki bilgilerden yararlanıyorum sizlerinde yorumlarını bekliyorum

  • Nişanı evde yapmak ekonomik olarak daha iyi bir fikir olabilir. Devir ekonomi devri ve büyük bir nişan yapmak çok daha pahalıya mâl oluyor şuanda malesef.

  • Ya kendi yakınların ile yapacaksan yapacaksın nişanı. Diğer türlü gerçekten artık gereksiz geliyor bana. Boşuna maliyet gibi bir şey. Yap evinde tak yüzüğünü en güzeli bence böyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir