Uzmanlar ABD’deki Ortalama Düğün Mekanı Maliyetini Açıklıyor

Düğün planlama süreci başladığında, yapılacaklar listenizden çıkarmanız gereken en önemli görevlerden biri ideal mekanınızı seçmektir. Ne de olsa mekan, sizin ve eşinizin nerede “Evet” diyeceğiniz ve tüm aileniz ve arkadaşlarınızla kutlama yapacağınız gibi önemli bir soruya yanıt verir. Bu aynı zamanda yemek, dekor ve fotoğrafçılıkla ilgili ayrıntılar da dahil olmak üzere vermeniz gereken diğer kararlara da yardımcı olur.

Planlama sürecinde büyük bir unsur olmasının yanı sıra, mekan genellikle en büyük düğün masraflarından biridir. Peki, bir düğün mekanını güvence altına almak gerçekte ne kadara mal olur? Burada, ABD’nin farklı bölgelerinden üç sektör uzmanına danışarak düğün mekanlarının ortalama maliyetini ve rezervasyon için ipuçlarını öğreniyoruz.

Uzmanla Tanışın

  • Chanda Daniels, San Francisco Körfezi bölgesine odaklanan bir Kaliforniya düğün planlama şirketi olan Chanda Daniels Planning + Design’ın kurucusu ve yaratıcı direktörüdür.
  • Neillie Butler, Birmingham, Alabama merkezli bir düğün planlama şirketi olan Mariée Ami’nin kurucusudur.
  • Ashley Tangerini, New England ve New York’ta hizmet veren modern bir etkinlik planlama firması olan Mavinhouse Events’in baş düğün planlayıcısıdır.
İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Düğün Mekanı Ne Zaman Tutulmalı?

Ülke Genelinde Ortalama Düğün Mekanı Maliyetleri

Düğün planlamasının diğer tüm unsurlarında olduğu gibi, mekan maliyetleri de konuma, büyüklüğe, olanaklara ve rezervasyon yaptığınız yılın zamanına bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Kısacası, ABD’de mekan fiyatları konuma göre büyük farklılıklar gösterdiğinden, belirli bir ortalama rakam yoktur, ancak 10.000 ila 15.000 $ aralığında bir yerde harcama yapmak en yaygın olanı gibi görünmektedir. Chanda Daniels Planning + Design’ın yaratıcı direktörü Chanda Daniels’a göre, San Francisco Körfez bölgesinde bir mekan için bütçenizde ayırmanız gereken iyi bir başlangıç tutarı 25.000 $’dır. “Eğer özel bir mülke bakıyorsanız, başlangıç için iyi bir yer 60.000 dolardır ve bu temeldir.”

Öte yandan, Alabama merkezli destinasyon düğün planlama şirketi Mariée Ami’nin kurucusu Neillie Butler, kendi bölgesinde (güney) tarihi konakların, özel mülklerin, şarap imalathanelerinin ve üzüm bağlarının 7.000 ila 20.000 dolar arasında değiştiğini söylüyor. “Lüks oteller ve tatil köyleri genellikle 10.000 ila 50.000 dolardan başlar ve tesislerin kalitesine, tesisin güvenliğine ve mahremiyetine, düğün etkinliklerinizin süresine, vizyonunuzu bu alanda hayata geçirmek için gereken satıcılara ve daha fazlasına bağlı olarak bu maliyetin çok ötesine geçebilir.”

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Artısıyla Eksisiyle Kır Düğünü

New York ve New England’daki Mavinhouse Events’in baş düğün planlayıcısı Ashley Tangerini, kendi hizmet alanındaki fiyatlandırmanın yalnızca mekan için 5.000 ila 15.000 $ arasında değişebileceğini söylüyor; her şey dahil bir mekanın maliyeti genellikle 35.000 ila 100.000 $ arasında değişiyor. “Farklı düğün mekanları paketlerinde farklı tekliflere yer veriyor. Bazıları kendi bünyesinde yemek ve bar hizmeti sunarken ve bu masrafları mekan fiyatına dahil ederken, diğerleri sadece mekan alanını kiralıyor ve yemek, kiralama vb. diğer her şeyi getirmek çiftin sorumluluğunda oluyor” diyor.

A bride and groom wearing white wedding attire, embracing in front of an orange-painted wedding venue with lush vegetation during a daytime wedding.A bride and groom wearing white wedding attire, embracing in front of an orange-painted wedding venue with lush vegetation during a daytime wedding.

Fotoğraf: Hugo Coelho

Ek Düğün Mekanı Ücretleri

Bir mekan için rezervasyon yaparken, ortalama maliyet genellikle yalnızca rezervasyon için temel ücreti kapsar. Buna rezervasyon için gereken ek ücretler ve güzel bir etkinliğin gerçekleştirilmesiyle ilgili maliyetler dahil değildir. Butler, “Seçtiğiniz mekan için ek ücretler sigorta gereksinimleri, ekipman kiralama, bar paketleri veya corkage ücretleri, catering ücretleri, güvenlik veya vale hizmetleri ve daha fazlası şeklinde olabilir” diyor. “Ücretlerin ve hizmetlerin çakışmaması için mekanınızla ve tedarikçilerinizin her biriyle her kalemi gözden geçirmeniz önemlidir.”

Kira Ücretleri: Butler, mekanın temel ücretine ek olarak, masa ve sandalyeler, çarşaflar ve yemek takımları, görsel-işitsel ekipmanlar ve tören ve resepsiyon alanları için diğer mobilyalar için de kira ücreti gerekebileceğini söylüyor.

Catering Ücretleri: Hepsi bir arada bir paket için rezervasyon yapmadığınız sürece, ikram ücretlerinin yine de bütçelenmesi gerekecektir. Butler, “İster mekanın yiyecek ve içecek hizmetlerini kullanın, ister kendi yemek şirketinizi getirin, bazı mekanlar tercih edilen tedarikçilerin bir listesine sahip olduğundan ve bu ağın dışındaki tedarikçilerle çalışmanız halinde ücret talep ettiğinden, yemek ücretleri ortaya çıkabilir” diyor.

Daniels, eğer mekanda varsa, rezervasyon yaptırmadan önce gerekli yemek şirketlerinin listesini gözden geçirmenizi tavsiye ediyor. “Mekan maliyeti ile tercih edilen yemek şirketlerinin maliyeti arasında genellikle bir kopukluk olur, bu nedenle lütfen listeyi gözden geçirin ve yemek seçeneklerinin yemek bütçeniz dahilinde olduğundan ve sevdiğiniz biri olduğundan emin olun” diyor.

Bir mekan rezervasyonu ile ilgili maliyetleri belirlemek zor olabilir. Ayrıntılı bir fiyat teklifi istemek, herhangi bir ücreti kaçırmadığınızdan emin olmanıza yardımcı olacaktır. Bir düğün planlayıcısıyla çalışmak da bu süreci kolaylaştıracaktır çünkü bu kişiler yol boyunca yararlanabilecekleri uzman bilgi ve deneyime sahiptir.

Sigorta Ücretleri: Etkinlik sigortası için nelerin gerekli olduğunu bilmek için mekanla iki kez kontrol edin. Bu, mekandan mekana değişebilir ve temel rezervasyon ücretinin üzerine ek bir ücret olacaktır.

Kurulum Süresi: Düğün mekanınızın temel ücreti muhtemelen belirli bir zaman aralığını kapsayacaktır. Daniels, tören ve resepsiyon zamanlaması dışında ne kadar zamana ihtiyaç duyulduğunu iki kez kontrol etmenizi tavsiye ediyor. “Dikkate almanız gereken bazı ek hususlar arasında, gerçek kiralama ücretinin tüm reklam öğelerinin gelip kurulması için gereken saatleri kapsayıp kapsamadığı da yer alıyor. Yoksa bu ek bir maliyet mi olacak ve eğer öyleyse, her bir reklam öğesinin bir gün önce kurulup ertesi gün grev yapması için ne kadar daha fazla işçilik ve prodüksiyona ihtiyacım var?” diyor.

Düğün Mekanı Masraflarından Tasarruf Etmek için İpuçları

Mekânınız muhtemelen toplam düğün bütçenizin büyük bir bölümünü kaplayacaktır (park veya ev gibi kamusal bir alanda evlenmiyorsanız). Mükemmel mekanı bulduysanız, rezervasyon ve ek ücretlerle ilgili maliyetleri azaltma seçenekleri olabilir. Tangerini, “Sadece mekan bütçenizi düşünmeyin, genel bütçenizin büyük resmine bakın” diyor. “Düğün mekanınız en önemli olmazsa olmazınızsa, müzik grubu yerine bir DJ kiralayarak masrafları kısabilir, hatta konuk listenizi biraz azaltabilirsiniz. Mekanda yapacağınız savurganlığı karşılamak için bütçenizi başka yerlerde de azaltmanın pek çok yolu var.”

Butler, düğün tarihini, genellikle mekan maliyetlerinin daha düşük olacağı yoğun olmayan bir mevsime denk getirmeyi düşünmenizi öneriyor. Konuk listenizi kısmak, yemek, masa, sandalye ve nevresim gibi ek masrafları azaltmanıza da yardımcı olabilir.

Rezervasyon yaptırmadan önce, özelleştirme seçenekleriyle ilgili olarak mekanınıza danışın. Butler, “Bazı mekanlar paketlerinde esneklik sunabilir, böylece olanaklarınızı ve hizmetlerinizi düğün vizyonunuza uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz” diye ekliyor.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir