Anasayfa » Ev Dekorasyon Rehberi » 2022 Nişan Elbiseleri
2022 nişan elbiseleri

2022 Nişan Elbiseleri

Gelin adayları için en önemli konulardan biri de nişan elbiseleri seçimidir. Elbette, her gelin adayı düğününden önceki bu özel ve tüm gözlerin üzerinde olduğu günde kusursuz görünmek ister. Bunun için hem günün önemine ve moda trendlerine uygun, hem de kendisine yakışan ve içinde rahat edebileceği bir elbise seçmesi gerekiyor. Tabii, bu o kadar da kolay olmayabilir, ama endişelenmeyin. Bu yazımızda sizler için 2022 nişan elbisesi modelleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıklayacağız.

Nişan Elbiseleri Modelleri Neler

  • Uçuş Uçuş Elbiseler

2022 abiye modelleri arasında da sıkça karşımıza çıkan, tül ya da şifon kumaşlardan yapılmış; uzun, uçuş uçuş elbiseler nişan elbisesi olarak çok şık olacaktır. Üstelik, genellikle yırtmaçsız olarak tasarlanan bu elbiselerin içinde kendinizi rahat hissedebilir ve rahat hareket edebilirsiniz. Sizi oldukça masum bir görünüme kavuşturacak açık renklerde tercih etmenizi tavsiye ettiğimiz bu elbiseleri canlı çiçek kullandığınız saçlarınız ve yine açık tonlardaki makyajınızla tamamlayabilirsiniz.

  • Romantik Çiçek Desenleri

2022 modasının öne çıkan trendlerinden iri, romantik çiçek desenleri de nişan elbisesinde tercih edilmek için çok uygun. İster uzun, ister kısa bir model olsun; çiçek desenli bir elbiseyi açık topuklu ayakkabılar, salaş bir topuz ve minik takılarla tamamlayarak çok hoş bir nişan kombini yapabilirsiniz.

  • Kış Nişanlarına Uzun Kollular

Eğer nişanınız kış aylarındaysa 2022 yılında oldukça trendy olan uzun kollu abiye modellerine de yönelebilirsiniz. Hatta bu sezon moda olan kabarık, hacimli kollar sizi gösterişli bir görünüme kavuşturabilir. Tabii eğer böyle iri kollu bir elbise giyecekseniz tavsiyemiz saçınızı da modern bir şekilde toplatmanız ve mutlaka küpe takmanız yönünde. Doğru saç, makyaj ve takılarla kombinlerseniz bu tür elbiselerle çok tarz bir gelin adayı olabilirsiniz.

  • Vintage Sevenlere Fırfırlar

2022 modasında sıklıkla karşımıza çıkan vintage fırfırların nişan elbiseleri için de etkisi altına girdiğini söyleyebiliriz. Eğer bu görünüm sizin de favorileriniz arasındaysa nişan elbisenizde de böyle bir seçim yapabilirsiniz. İster etek uçlarında, isterseniz yaka detaylarında fırfırları olan bir elbise seçebilir; bu elbiseyi kuyruklu eyeliner, sivri topuklu ayakkabılar ve vintage bir saç modeliyle tamamlayabilirsiniz. Tabii elbisenizin yaka detaylarında fırfıra yer vereceksiniz, karmaşık ve boğucu bir görünüm olmaması için saçınızı mümkün olduğunca az hareketli yaptırmanızda yarar var; topuz modelleriyle ideal görünümü yakalayabilirsiniz.

Boy veya Renge Göre Elbise Seçimi

  • Kısa İstiyorsanız

Nişan kıyafetleri biraz da nişanlanacak olan kişinin yaşıtı diğer arkadaşlarından farklı görünebilmesi için genellikle uzun tercih edilir. Ancak nişanınız evde olacağı için ya da uzun elbise sevmediğiniz için kısa bir model seçmek isteyebilirsiniz. Eğer ince bir beliniz varsa beli korsajlı kabarık etekli bir modelle sevimli bir görünüm yakalayabilir, ya da bu sezon moda olan babydoll tarzı elbiselere yönelebilirsiniz. Bir başka alternatif de diz hizasında sonlanan, dar modellerle zarif bir tarz yakalamak. Bir de kısa elbise giyecekseniz dikkat ayakkabılarınızın üzerinde olacağından ekstra iddialı bir model seçmenizde yarar var. Yine makyaj ve aksesuar seçiminde de elbiseyle uyumlu ancak iddialı tercihler yapmak, bu özel gününüz için doğru tercihler olacaktır.

  • Renk Seçimi de Önemli

Öncelikle açık renklerin nişan konseptine daha çok yakıştığını söyleyelim. Pudra tonları, pastel mavi, pembe, sarı, yeşil gibi renkler nişan elbiseleri için oldukça uygun. Beyaz giymenizi pek tavsiye etmiyoruz, ne de olsa düğününüzde beyaz giyeceksiniz. Koyu renleri de çok önermiyoruz, ancak kilo sorununuz olduğunu düşünüyorsanız ya da açık renkleri sevmiyorsanız siyah ya da lacivert olmasa da bordo, mürdüm ya da 2022 Pantone rengi klasik mavi gibi renkleri tercih edebilirsiniz.

Nişan alışverişlerinde neyi nasıl alacağınızı bilmiyorsanız, buradan tıklayıp öğrenebilirsiniz.

 

 

Post navigation

  • Nişan elbisesi seçerken kişi yüz
    ve vücut hatlarına en çok uyan elbiseyi tercih etmesi gerek bence

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir