Düğün oturma düzeni nasıl olmalı

Düğün Oturma Düzeni Nasıl Olmalı

Düğün alanının etkin kullanılması, hoş bir masa düzeninin sağlanması, davetlilerin oturdukları yerlerden ve kişilerden keyif alması oldukça önemli detaylardır. Davetli sayınıza göre düğün oturma düzeni; organizasyon şirketi tarafından size önerilecektir ancak öncesinde sizin de bu konuda bir fikrinizin olması ve önceliklerinizi belirlemeniz çok daha keyifli bir düğün ortamı yaratmanızı sağlayacaktır. Çok çeşitli masa düzenleri arasından size en çok hitap edeni tercih edebilir ve davetlilerinizin nereye oturtulacağını belirleyebilirsiniz. O halde masa düzenleri ve tercih edilme nedenlerini detayları ile anlatalım…

Banket Tipi Oturma Düzeni

Genel olarak düğünlerde en çok tercih edilen oturma düzeninin banket tipi oturma düzeni olduğunu belirtebiliriz. Yuvarlak masalar; düğün alanına sahne veya gelin ve damat masası baz alınarak, çeşitli şekillerde konumlandırılmaktadır. Açık alan düğünleri ile balo salonlarındaki gösterişli düğünler için güzel bir düğün ortamı sağlaması ve düğün alanının dolu dolu görünmesi adına banket tipi düğün oturma düzeni hoş bir alternatiftir. Davetli sayısının fazla olduğu durumlarda ve aile büyüklerinin sayıca fazla olduğu düğün davetlerinde; davetlilerin memnun kalacağı bir oturma düzeni sağlamak bu düzen ile oldukça kolay olmaktadır.            

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Kayınvalideyle İyi Geçinmenin Yolları

Dans pisti ortaya alınmak suretiyle oluşturulan banket oturma düzeninde yuvarlak masalar dans pistinin etrafına konumlandırılmaktadır. Davetlilerinizin bol bol dans edip, eğlenmesini istiyorsanız tercih edeceğiniz masa düzeni bu doğrultuda olabilir.            

Kulüp Tipi Oturma Düzeni

Banket masaları kullanılarak sahnenin tüm davetliler tarafından görülebilmesinin hedeflendiği masa düzeni, kulüp tipi oturma düzeni olarak belirtilebilir. Özellikle sahne şovları ve gösterilerinin yer alacağı düğünlerde sahne yerden bir miktar yükseğe kurulmaktadır. Sahnenin önünden başlayarak konumlandırılan tüm masalarda oturan davetlilerin, sahnedeki gösterileri izleyebilmesi sağlanmaktadır.

Sınıf Tipi Düğün Oturma Düzeni

Sınıf tipi oturma düzeninde düğün alanınızda oturan misafirlerinizin sıra sıra dizilmiş dikdörtgen masalar etrafında oturduğunu hayal edebilirsiniz. Özellikle çok kalabalık düğün törenlerinde iyi bir alternatif oturma düzeni sağlayan sınıf tipi oturma düzeni açık büfe sunumlar için de uygun bir ortam sağlamaktadır. Eğer davetli sayınız optimum sayıda ise sınıf tipi oturma düzenini zorda kalmadıkça tercih etmemenizi öneririz.

T Oturma Düzeni

T tipi oturma düzeninde, isminden de anlaşılacağı üzere kocaman bir T harfinin etrafına sizin ve davetlilerinizin konumlanacağı bir masa düzeni oluşturulmaktadır. Davetli sayınızın az olduğu durumlarda samimi bir düğün ortamı oluşturmak adına iyi bir seçenek olan T tipi oturma düzeninde, yakın arkadaşlarınızı ve dostlarınızı karşılıklı masalarda oturturken; baş tarafın orta kısmında siz ve müstakbel eşiniz, yanınızdaki masalarda ise aile büyükleriniz yer alabilir.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Düğüne 8 Ay Kala Yapılması Gerekenler

U Oturma Düzeni

U tipi düğün oturma düzeni davetli sayınızın az olduğu durumlarda veya düğün sonrası yemek organizasyonlarında herkesin birbiri ile iletişimde olabileceği hoş bir masa düzeni alternatifidir. Düğün alanınızda, U masa düzeninin konumlandırılması için dans pistinin etrafına masaların U şeklinde dizilmesini sağlayabilirsiniz. Herkesin piste yakın mesafede olduğu bol eğlenceli bir düğün ortamı sağlayabilirsiniz.

Kare Oturma Düzeni

Küçük bir davetli grubunuzun olduğu bir düğün organizasyonu gerçekleştirecekseniz; kare tipi oturma düzeni sizin için iyi bir alternatif olabilir. Dans ve eğlenceden ziyade davetlilerin birbiri ile konuşarak etkileşim içerisinde olacakları bir ortam sağlayan kare oturma düzeni için; masaların ortası boş, büyük bir kare oluşturacak şekilde düğün alanına dizilmesi gerekmektedir.

Açılı Yerleşim Tipi Düğün Oturma Düzeni

Sınıf tipi oturma düzenine alternatif olarak düzenlenebilecek açılı yerleşim tipinde masalar sıra sıra dizilmek yerine ileri geri şekilde ortada açıklık bırakacak bir düzende yerleştirilmektedir. Böylece davetli sayısı fazla olan düğünlerde alternatif bir oturma alanı sağlarken; dans etmek için de yeterince düğün alanı sağlanmış olmaktadır. Ayrıca bu oturma düzeni açık büfe sunumlara da olanak sağlamaktadır.

İLGİNİ ÇEKEBİLİR:  Nikah İşlemleri Güncel Rehber: Evraklar ve Nikah Ücreti (2023 Yeni)

Baş Masa Düzeni

Özellikle Avrupa düğünlerinde yaygın olan ancak Ülkemizde çok tercih edilmeyen bir masa düzeni olan baş masa düzeninden de bahsedelim. Bu masa düzeninde gelin ve damat masası olarak kullanılacak masanın, kişi sayısınca daha büyük olması gerekmektedir. Gelin ve damadın yanı sıra aile büyüklerinin de oturacağı bir masa düzenlenir. Burada çekirdek aile dışındaki akraba ve yakınlara da baş masada yer verdiğinizde bazı akrabalarınızın küsmesine neden olabilirsiniz. Bu bakımdan baş masada oturmasını tercih edeceğiniz kişilerin; birinci derece yakınlarınız olan anne ve babalar ile büyük anne ve büyük babalar gibi aile büyükleriniz ile sınırlı olmasını tavsiye ederiz.

Bunlara da Göz Atın

Post navigation

  • Benim en yakın arkadaşım nişanlarında T tipi ve kına gecelerinde ise u tipi oturma yöntemini kullanmışlardı. Gerçekten sorunsuz sıkıntısız herkesin pisti görebildiği oturma türleri bunlar diğer türlüsü mantıksız .

  • Yazı beni gülümsetti elimden geldiğince U düzenini sağlamaya çalışacağım ancak doğu tarafında bunu kurabilmek büyük cesaret zorluk ve yönlendirme istiyor. Herkesin biraz kendi istediğine göre karar vermesinen kaynaklı ama U düzenini bende çok sevdim. Bigiler için çok teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir