Anasayfa » Gelin Rehberi » Gelin Makyajı » 2022 Gelin Makyajı Trendleri
2022 gelin makyajı trendleri

2022 Gelin Makyajı Trendleri

Gelinliğe ve düğün yapılacak mekana karar vermekle yapılacak işlerin bitmedi. Sırada yüzünün hatlarını ortaya çıkaracak makyaj modeli seçmen gerekiyor. 2022 gelin makyajı örneklerini senin için tek yazıda topladık.

Gelin Makyajı İçin Neler Yapılmalı

Kırmızı Ruj Modası

Makyajların en klasik ruj renklerinden biri de kırmızı tonlarıdır. Kırmızı rujlar tahtını bir süre nude ve pembe gibi renklere devretse de modası asla geçmiyor. 2022 gelin makyaj trendlerinde de kırmızı rujlara sıklıkla rastlayacağız. Görkemli alanlarda düğün yapmayı tercih ettiyseniz, kırmızı rujlar şıklığını daha da devleştirecek. Büyük oteller veya yüksek tavanlı tarihi mekanlarda kırmızı ruj tonlarında gelin makyajını kullanabilirsin. Özellikle de dudakların kalın ve dolgunsa kırmızı rujla muhteşem görüneceksin.

Renkli Farlarla Fark Yaratın

2022 yılında renkli farlarla kişiliğini ortaya koyabilirsin. Renkli far renkleri arasında en çok göze çarpan tonlar; maviler ve uçuk pembeler. Bu renkleri kullanıyorsan dudaklarında nude tonlu rujlar kullanmalısın. Göz makyajı ne kadar renkliyse dudakların doğal gözükmesi gerekir. Renkli gelin makyajlarında gözaltına sürülen koyu renkli kalemlere yer vermemelisin. Göz kapaklarında renkli bir far, alt kısımlara ise beyaz kalem sürülerek gözler büyük gösterilmelidir.

Buğulu Göz Makyajı Yeniden Sahnede

Standartlardan sapmak istemeyen gelinler 2022 yılında da buğulu göz makyajından yardım alacak. Günlük hayatta da kullandığın buğulu makyajını usta ellerle gelinliğine uyarlayabilirsin. Gözlerinde siyah ve kahverengi gibi renklerden yararlanarak çekici bir makyaj elde etmen mümkün. Bu tip makyajda gözler yine ön planda olduğu için soft renkli rujları tercih etmelisin. Uçuk pembe ve dudak rengindeki ruj tonları doğru tercih olacak.

Yüz Aplike Modası

Gelin makyajı için yeni bir soluk katmak istersen, yüz aplikeleri imdadına yetişiyor. Yüzünün istediğin bölümünde kullanabileceğin yüz aplikeleri, daha çok göz altlarında ya da göz pınarlarında kullanılır. Gelinler yüz aplikelerini ışıltı kazanmak için kullanırlar. Oldukça cesur bir görünüm ortaya çıkaran yüz aplikelerini, istersen alnında bile kullanabilirsin.

Allık Kullanımına Yeni Bir Soluk

Allıkların sadece yanakta kullanımına alışıksın. Peki allık modasını farlara taşımaya ne dersin. Yanak kısmında kullanılan allığın göz farı olarak da kullanılması, 2022 gelin makyaj trendlerinde popüler olacak.

Yanak kısmında kullanılan allık far olarak değişik stillerde kullanılıyor. Allık rengiyle kontrast bir renk seçiliyor ve bu iki renk göz kapaklarına uygulanıyor. Aynı allıkla yanaklara tatlı ve hoş bir görüntü veriliyor. Sende allık modasından faydalanmak istersen, biraz cesur olmalısın.

Işıl Işıl Bir Gelin Makyajı İçin Ne Dersin!

Pudraların yüz bölgesine mat bir görünüm verdiğini biliyorsun. Bunun için pudraları bir kenara itip, ıslak görünüme sahip bir makyaj elde etmelisin. Islak görünümlü makyaj yüzüne ışıltılı bir görünüm verecek.

2022 yılının gelin makyaj trendlerine baktığımızda tenlerde ışıltı göreceğiz. Işıltıların sadece yüzünde kalmasını istemiyorsan; göz makyajında da ışıltılı farlardan faydalanabilirsin. Işıltılı far ve ıslak görünümlü yanaklar düğün gününde parlamanı sağlayacak. Soft bir görünüm veren ve seni bebeksi gösterecek ışıltılı makyajı düğününde rahatlıkla kullanabilirsin.

 

Şeftali Tonları Geri Geliyor

Şeftali tonlarını sende gündelik olarak sık sık kullanıyorsun. Bana başka tonlar yakışmaz diyorsan şanslısın. Çünkü 2022 gelin makyaj trendlerinde şeftali tonlarına sıklıkla rastlayacağız. Dudaklarda şeftali tonlarında ruj, aynı tonlarda far ve takma kirpiklerle yine soft bir hale bürüneceksin. Bu tonlarda yine gözler ön planda olmalı. Bu nedenle takma kirpikle gözlere olan vurgu güçlendirilir. Yanakları canlı göstermek için, krem formunda şeftali ton allıklar kullanılır. Sende gelinliğin tarzına uygun olarak dilediğin makyajı seçip, 2022 gelin makyaj trendini yakalayabilirsin.

Post navigation

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir